Return to site

Kitchen stories: tunfisk

“ Det er ikke ofte vi får inn en slik fisk,

i år har vi bare hatt to stykker ”

Det er god stemning på kjøkkenet på fredag ettermiddag. En stor tunfisk er nettopp båret inn på kjøkkenet og alle ansatte stimler sammen for å beundre den store skapningen som nå skal til pers.

Fisken, som veier rundt 150 kg uten hale, finne og hode, er norsk-fisket og ble tatt like utenfor Egersund. I mange år har fisken vært fredet i Norge slik at bestanden kan øke, noe som har gjort fisken til sjelden vare på det norske markedet.

Fileteringen går raskt unna. Store stykker skjæres ut med presisjon, dette har Jack gjort før. Først ryggpartiet, deretter magen - den aller beste delen på tunfisken.

Før fisken kan tilberedes må den frysebehandles i henhold til norsk lov. Deretter begynner forhandlingene på kjøkkenet; Hvem skal få hvilke stykker, og hvor mye skal gå til sushi?

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly